Der Peppern Gror

VÅR HISTORIE

På 70-tallet kom min familie til Norge fra Punjab, slik de fleste arbeidsinnvandrere fra India gjorde på den tiden. De kom til et Norge som trengte arbeidskraft, og det var få av dem som kjente til landet på forhånd før de stod her med sine to kofferter på Fornebu.

De kom til et Norge der bygårder i Oslo fortsatt hadde utedo og oljeeventyret fortsatt var en fjern drøm. Med få ressurser og enda færre språkkunnskaper tok de fatt på utfordringene som stod foran dem og skapte seg en fremtid i et nytt land. På fabrikker, i butikker, på trykkerier, som leger og ingeniører og med egne forretninger. Norge trengte dem. De var med å bygge det landet vi kjenner i dag.

Der Peppern Gror

EN KULTURBÆRER

Der Peppern Gror er min hyllest til disse menneskene, deres matkultur og den innsastsen de har lagt inn for at vi som kom etter dem skal ha alle forutsetninger for å lykkes.

Mat har alltid vært en stor kulturbærer. Hjemme hos oss ble det aldri laget chicken tikka masala. Ikke fordi mamma ikke ville, men fordi det ikke er en del av indisk husmannskost. Indisk mat er så mye mer enn rogan josh, lam korma, og butter chicken. Der Pepperen Gror går vi tilbake til røttene. Har du smakt gol gappe, indiske smaksbomber laget av semulina boller, som selges fra traller på gata i India. Eller grillet søtpotet? Hørt om aloo tikki? Hva med homestyle chicken curry, godkjent av svigermor?

Der Peppern Gror

FØRSTE AV SITT SLAG

Fra vårt åpne kjøkken – første av sitt slag i Norge – inviterer vi til dialog med kokkene og et innblikk i hvordan indisk mat lages. Fra menyen kan du velge mellom streetfood, grill, homestyle cooking og restaurant curries. Og er du ekstra heldig står mamma på mutterns hjørne i kjøkkenet og fikser deg din middag.

Velkommen til Der Peppern Gror
Hilsen
Samir Sharma

Der Peppern Gror er omtalt i: